Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program våren 2006

29 jan Inte mer än fullt, tack!
4 mars Det nya hembiträdet
11 mars Ankarets barn
16 mars ...efter Fredrik
2 april Vem har lurat barnen?
Med Kalle & Laleh
22 april Ninni i sandlådan
27 april Regeln och undantaget

Föreställningsfakta

Ankarets barn

Lör 11 mars 14.00
Galleri Valfisken
Föreställningstid: 30 min
Målgrupp: 4-9 år

Medverkande: Janna Eriksson, Mladen Puric
Produktion: Teater Kapija

Pjäsmaterial

Teater Kapijas hemsida >>

Ankarets barn

Det var en gång en farbror som var sur och vresig och inte tyckte om barn. Ändå satt han varje dag och tittade på hur barnen lekte. Han kunde inte förstå varför de var så glada. Men så en dag, efter att ha fått en ovanligt hård fotboll i huvudet, träffar han en egendomlig, busig och sturig flicka.

Med hjälp av magiska förvandlingar och kluriga sånger väcker hon minnen från farbrorns egen barndom till liv. Mötet med flickan ruskar om farbrorn ordentligt - vem är hon egentligen? Med hennes hjälp förstår han till slut varför han är så sur. Han upptäcker sidor hos sig själv som han aldrig anat att han hade och han inser att han vill vara med och leka.

Ankarets barn är en vacker, varm och finurlig föreställning fylld av sång och magi. Den handlar om vikten av att vara barn, till och med som vuxen.


Hur Ankarets barn kom till

Ankarets barn är resultatet av ett samarbete med en grupp förskolebarn från Ankarets förskola i Abbekås på Skånes sydkust. Teater Kapija ville undersöka vad för slags föreställning det blev om barnen själva fick vara med i arbetsprocessen. De ville också undersöka vilka tankar och känslor som kom upp inom dem i mötet med barnen. Mycket kom att handla om existentiella frågor och också reflektioner om deras egen barndom.

Ett av de viktigaste syftena med projektet var att skapa en föreställning som verkligen tog barnen på allvar och som barnen kunde ta till sig. Därför har Ankarets barn blivit en både existentiell och rörande föreställning och samtidigt full av slapsticks, överraskningar och komiska situationer.

© Munkawebb