Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program våren 2006

29 jan Inte mer än fullt, tack!
4 mars Det nya hembiträdet
11 mars Ankarets barn
16 mars ...efter Fredrik
2 april Vem har lurat barnen?
Med Kalle & Laleh
22 april Ninni i sandlådan
27 april Regeln och undantaget

Föreställningsfakta

Inte mer än fullt, tack!

Sön 29 jan kl 15.00
Galleri Valfisken
Föreställningstid: 1 timme 20 minuter, ingen paus

Av och med: Benny Haag
Produktion: Riksteatern

 

Pjäsmaterial

Pressmatrial & bilder >>

Inte mer än fullt, tack!

Begåvade Benny Haag är skådespelaren som kan agera mitt ibland oss, utan att det känns som teater. Nu gör han en egen, okonstlad föreställning om att bryta sig ur alkoholens grepp.

En rak berättelse som upprör, roar, stärker och ger hopp. Det är en historia om vad som verkligen är viktigt i livet, familjen och andra relationer. Om ansvar och drömmar. Om var på vägen det gick snett, trots att chansen fanns att gå tillsammans. Och om det faktum att allt är möjligt, att man faktiskt kan förändra sin situation.

Presscitat

"Nu rör det sig om teater, ett berättarverktyg, som hanteras av en mästare i hantverket, en mästare som hanterar många trådar samtidigt med högt och lågt nära tvinnade. Han låter oss följa både barn och vuxna, han redovisar barnets löfte till Gud att aldrig dricka sprit. Sedan går det som det går. Barnet blir yngling och lär sig att det finns en känsla av frihet att vinna i alkoholen."

Smålandsposten

 

"Det är andlöst tyst i publiken när Benny Haags alter ego på scen förlorar sitt sista uns av värdighet och berusad somnar ifrån sin femåriga dotter med makaronerna kokande på spisen."

Södermanlands nyheter

 

"Även om en monolog egentligen är rätt missvisande. Benny klarade nämligen av att gestalta minst en handfull personer på ett förträffligt sätt. Livfullt, engagerat och trovärdigt. Starkt och väldigt angeläget."

Dagbladet, Sundsvall

© Munkawebb