Aktuellt program

Här nedanför får du överblick av säsongens föreställningar!
Köp biljett och läs mer på respektive föreställnings sida.

Säsongsfoldern som vi gör tillsammans med Tomelilla är fullmatad med kommande föreställningar med teater, dans, musik, cirkus – ja, all sorts scenkonst – för både vuxna och barn.
Den har kommit från tryckeriet så håll utkik på bibliotek, turistbyrån mfl ställen.

För att se fylligare information på webben om grannföreningens föreställningar, gå till Tomelillas hemsida >>
Kolla även in Ystad Riksteaterförenings program.

Biljetter kommer du kunna förköpa på Tickster och även i biljettkassan.


Våroffer

Våroffer

sön 1 sep kl 16:00

Roligt, rebelliskt, lekfullt. Hyllad dans – storslagen musik!

En färgexplosion. Ett fyrverkeri av öronproppar, dammvippor, diskborstar och andra vardagsföremål. Det blir dynamiskt och storslaget i det lilla.
Kompositören Stravinskijs storslagna toner möter en liten men explosiv dansensemble, mängder av vardagsföremål, en slags rebellisk lekfullhet – och en total avsaknad av offer! En klassiker omformulerad av Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg.

Cykelcirkus

Cykelcirkus

sön 8 sep kl 14:00

Akrobatisk och musikalisk cirkus för alla åldrar

Tre udda figurer kommer cyklandes från långt borta. De kommer med fantastiska cyklar, stora drömmar och magiska cirkustrick. Cirkusen kommer till byn med glädje, kramar, hopp och specialkomponerad cirkusmusik från världens alla hörn. Parakrobatik och jonglering i världsklass med Circus by Me!

Bach in the Street

Bach in the Street

fre 27 sep kl 18:00

Klassisk musik kombinerad med streetdance

En musik- och dansföreställning med två av Sveriges främsta artister inom respektive konstart. Svåra livsfrågor presenteras på ett närmast lättsamt sätt i berättelser om kulturella arv och tyngande minnen. Att fly och rotas i ny jord, att växa via konst och kultur. Vem är du? Var kommer du ifrån? Vart ska du?

Jag vet en hemlighet

Jag vet en hemlighet

lör 19 okt kl 14:00

Dansföreställning skapad tillsammans med barn

Mörkret sänker sig över träsket, dimman tätnar till ljudet av krokodilens hickningar. Två borttappade äventyrare utforskar sin omgivning. Är dom ensamma…?
En fantasifull föreställning där barn i årskurs tre har inspirerat professionella konstnärer i skapandet av en mystiska resa. Vågar ni följa med?

Siri på spänd lina

Siri på spänd lina

tor 24 okt kl 19:00

Om en uppväxt bland svärdslukare, akrobater och sjölejon

En sann och fantasifull berättelse om cirkusens värld bortom glitter och glamour, där svett och tårar möter stora drömmar. Om att hitta sig själv och drömmen om att bli den första kvinnan att göra en saltomortal på lina. Siri växer upp i en cirkusfamilj under 70-talets Finland. Hennes talang som lindansare blir början på en resa in i den hemlighetsfulla cirkusvärlden, från finska landsbygden och in bakom kalla krigets järnridå.
Föreställningen hade urpremiär på Soppteatern hösten 2022.

Samlarna

Samlarna

lör 23 nov kl 19:00

Om människans behov av att fly från omvärlden

Lotta Lotass psykologiska drama är baserat på en verklig historia om två bröder som stänger alla dörrar till omvärlden. Efter 38 år hittades de döda bland 180 ton bråte.
Deras isolering och mani fått gestalta allmänmänskliga frågor om ensamhet, tillhörighet, kärlek och saknad. Med sitt vackra poetiska språk har denna pjäs blivit mer och mer angelägen för varje år som går.