Var är mitt hem?

tis 20 sep  kl 19:00
Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2, Simrishamn

En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp

I den gripande monologen berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Med egna ord och bilder, och med varm humor tar han med oss på sin flykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige där det visar sig att allt inte blir som han har tänkt sig.

Pris

160:-, 110:- Scenpass, 60:- under 26 år.

Köp biljett på Tickster!

Pressröster

SvD, Lars Ring:

“Han berättar med hela sig själv, om hela sig själv. Det går inte att komma undan. Man blir rörd över små detaljer, över hoppfullheten, över hur ett barn drabbas av ett krig men ändå behåller sin förtröstan på andras godhet. Det går inte att värja sig för historien, och verkligheten och känslorna bakom. Det är en mycket uppbygglig bikt. ‘Var är mitt hem?’ är tragiskt nog mer aktuell än någonsin. Den ger publiken något att tänka på: om flykt, om att förlora allt, om att vara utlämnad, om hopp och integritet – och om medmänsklighet.”

Arbetarbladet:

“Danjin Malinovic ställer sig upp och ger många fler en röst. Det är mycket starkt.”

Hälsingetidningar:

“Det är sällan jag känt mig så berörd av en teaterföreställning. Det är där teatern kan förmedla det som ingen nyhetssändning kan. Vi i publiken gråter och skrattar. Jag tror att ord som medmänsklighet, förståelse, empati får en verkligare innebörd efter att ha sett ‘Var är mitt hem’.

Info

Teater Gyllene Draken
Av & med: Danjin Malinovic
Regi: Michael Cocke
Scenografi/kostym: Katrin Brännström
1 timme 20 minuter
Från ca 13 år.

Laddar Karta...