Två systrar och en begravning

fre 27 jan  kl 19:00
Gärsnäs Allaktivitetshus
Skolvägen 23, Gärsnäs, 27261

Bokningar

Ett familjedrama med Panikteatern om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision. Komik, dramatik, och en rejäl dos musik i en historia att identifiera sig med, att känna igen. Ja, om inte hos sig själv så i alla fall hos grannens.
I samarbete med Stiby & Gärsnäs byalag. Go´fika i pausen!

Ridån går upp för hemkomsten efter Alice Cederströms begravning. Två systrar träffas efter många år. Den ena den åldrande sångerskan Violett Ceder. Hon som for till Stockholm i ungdomen för en strålande karriär och ett liv på löpsedlarna.
– Och än är det liv i kärringen, skrattar Violett.
Men stjärnan är minst sagt i dalande och bankkontot skrämmande tomt.

Den andra arbetsmyran Eva. Hemmadottern som aldrig tillfrågats i viktiga ärenden, som alltid varit först i morgonsysslorna och sist att låsa porten.
– Nu är det m i n tur, tänker Eva, och dukar till begravningskaffe.
Tillsammans med den nyss avlidna modern har hon i decennier drivit Pensionat Perenn, en K-märkt gammal brunnsverksamhet som det skryts om i turistbroschyrerna. Mäklarannonser skulle benämna stället som ett objekt för den händige, turistchefen kallar det ett omistligt kulturvärde.

Vid systrarnas sida hittar vi två herrar; kapellmästare Gunnar Ohlsén, ditkallad att ackompanjera den firade stjärnan, hungrig på allt som går att stoppa i munnen och mer än mätt på sin artists olika nycker. Samt Costas Kotandidis. Familjens jurist och Evas förtrogna. Den ende som vet hur illa det är ställt med det ekonomisk, och den ende som har en realistisk idé om lösning bara han fick chansen.
– Vi säljer förstås, säger Violett.
– Över min döda kropp, skriker Eva.

Fakta

Manus: Maud Nyberg
Regi: Alexander Nordström
Medverkande: Margaretha Björkman, Erik Lidholm, Maud Nyberg, P-A Strand
Speltid:2 timmar + paus

Laddar Karta...

Boka biljett

Internetbokningen är nu stängd för detta evenemang. Ej avhämtade biljetter säljes i biljettkassan 20 minuter före föreställningen börjar (öppnar 1 timme före, endast Swish).