Samtal om demokrati

ons 7 nov  kl 18:30
Simrishamns Bibliotek
Järnvägsgatan 2, Simrishamn

Teaterföreställningen Några av oss från Riksteatern visas den 22 november kl 19 på Grand i Simrishamn och den 21 november på Ystad Teater.
Med anknytning till föreställningen läser författare Staffan Olzon och Lisbeth Hagerman från Simrishamns Riksteaterförening ur Stina Oscarsons bok Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig samt ur essäsamlingen Handbok för demokrater i redaktion av Elisabeth Åsbrink, Ola Larsmo och Sverker Sörlin.

Efter läsningen inbjuds publiken att samtala om demokratins viktiga förutsättningar. Vad behöver vi bidra med för att inte demokratin ska urholkas och försvinna? Vad är styrkan i vårt demokratiska samhälle? Två ungdomar från Ystad är också inbjudna och kommer att ge sin syn.

#vimåsteprata startades av Heidi Fried och Handbok för demokrater är en del av den rörelsen. Föreställningen Några av oss ingår i det 3-åriga projektet Demokratins gränser som Riksteatern har initierat. Projektet är nu inne på sitt andra år och har hittills turnerat med tre föreställningar.

Läs mer och dela gärna på Facebook!

Laddar Karta...