Laika med Özz Nûjen

tor 7 okt  kl 19:00 - 20:30
Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2, Simrishamn

Bokningar

Han är här nu. Özz Nûjen i en smart, varm och rolig föreställning!

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.
Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

– Det är en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.
Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Läs recensionen i Ystads Allehanda, 2021-10-09 (PDF) >>

Fakta

Riksteatern
Medverkande: Özz Nûjen och Markus Räsänen på dragspel.
Av: Ascanio Celestini
Kompositör: Gianluca Casadei
C:a 1 timme 30 minuter, ingen paus
Pris: 150:-, Scenpass 100:-, unga 50:-

Spelas även i Tomelilla!
Fredag 8 oktober kl 19.00
Medborgarhuset, Smedstorp

Biljetter

Köp biljett på Tickster!Om de bokningsbara biljetterna är slut här nedanför så kolla på Tickster om det finns några kvar där!

Laddar Karta...

Boka biljett

Detta evenemang är fullbokat. Ej avhämtade biljetter säljes i biljettkassan 20 minuter före föreställningen börjar (öppnar 1 timme före, endast Swish).