Fuck your marsvin and dö

lör 7 apr  kl 19:00
Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2, Simrishamn

Bokningar

Teater Athena

“Jag känner så jävla mycket. Faktiskt. Men det kan man inte prata om för det är fucking hemligt. Men bara så. ‘Jag känner.’ Så kan man säga. Typ.”

Lisbet, Lena och Jenny är tre högstadieflickor som finner en frizon från omvärldens blickar på skoltoaletten. Under tre år får vi följa deras försök att förstå sig själva och livet. Bakom den låsta dörren tänker och funderar de. Där utmanar de gränser, där kan de vara sig själva. Samtidigt speglas omgivningen även i det slutna rummet genom våld och maktspel.

Teater Athena undersöker med Fuck your marsvin and dö  FLICKAN. Genom att låta klassiska stereotyper agera på sätt vi inte förväntar oss hoppas vi kunna bredda både våra egna och publikens tankesätt. Vilka ramar ska flickor enligt samhället röra sig inom? Vad får flickor inte göra? Samtidigt behandlar pjäsen även existentiella frågor som vi alla ställs inför, men för en gångs skull är det flickan som ställs inför dem. Flickan får representera människan.

Teater Athena är en nystartad friteatergrupp bestående av fem unga scenkonstnärer verksamma i Malmö och Göteborg – några har sina rötter på Österlen. Fuck your marsvin and dö har urpremiär den 8 mars och är gruppens första produktion.

Föreställningen är olämplig för barn under 12 år.
Boka biljett här. OBS: inget förköp på Bokvaruhuset för denna föreställning!

Fakta

Speltid: 75 min utan paus

Regi: Lisa Quartey och ensemblen
På scen: Nellie Björklund, Vilma Linton och Amanda Quartey
Dramatiker: Anna Nygren
Kostym: Emma Elinsrå
Scenografi och ljusdesign: Ernesto Mejia

Laddar Karta...

Boka biljett

Internetbokningen är nu stängd för detta evenemang. Ej avhämtade biljetter säljes i biljettkassan 20 minuter före föreställningen börjar (öppnar 1 timme före, endast Swish).