Dansfestival!

Dansfestival i Simrishamn, 22-25 sep 2018
lör 22 sep - tis 25 sep  kl Hela dagen
Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2, Simrishamn

I dagarna fyra under september ordnar vi en dansfestival i samarbete med Kulturskolan, Nova Academy och Dansnod, Region Skåne!
Då bjuds på dansföreställningar för både vuxna och unga, workshops för skolelever mm. Allt på Kulturhuset Valfisken i Simrishamn.

Biljetter bokar ni på resp föreställningsida eller förköper på Bokvaruhuset i Simrishamn.

Program

Lördag 22 september kl 19:00
Liaisons, Marie Topp (samarbete med MARC)

Ett koreografiskt verk som fokuserar på seendets betydelse och blickens makt. När din syn är oskarp kommer sättet du läser och uppfattar bilder att förändras och därigenom påverka hur du förstår världen. I det här verket utforskar den danska koreografen Marie Topp styrkan i den oskarpa blicken – en blick som inte helt och hållet är fokuserad, och därigenom inte kan objektifiera.

Söndag 23 september kl 14:00
Gräs, Claire Parsons Co. och Marionetteatern

Scenen är täckt av gräs och en halv bil är på väg in. Luckor öppnas. Två rödhåriga figurer och en fikasugen granne dyker upp. Regnet jonglerar under ett moln. Tussar blir tankebubblor …
Här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist. Samarbete mellan Claire Parsons Co och Marionetteatern. Ingår i Kulturkullerbyttan.

Måndag 24 september
Workshops med MJDC:s ensemble för skolelever.

Tisdag 25 september  kl 19:00 + skolföreställning kl 13:30
Skies Calling Skies Falling, Margaret Jenkins Dance Company

Margaret Jenkins Dance Company från San Francisco är tillbaka i Simrishamn! Skies Calling Skies Falling använder sig av chock som sin centrala metafor – det fysiska, emotionella och intellektuella förkroppsligandet av detta tillstånd. Sammantaget skapas ett explosivt, ifrågasättande landskap, fyllt av rörelseenergi och hopp.22 september – 4 november:
Utställning av Magnus Wallin på ÖSKG

Under hösten, 22 september – 4 november 2018, kommer Tjörnedala konsthall/ÖSKG arrangera en utställning med Magnus Wallin. I sitt konstnärskap gör Magnus Wallin nya rum för betraktaren genom att vända upp och ner på förutfattade meningar kring de eviga frågorna om kropp, makt, dödlighet och normativitet. Wallins metodik och samtidigt kompromisslösa inställning skapar en möjlighet att mötas kring dessa komplexa och tidlösa frågor genom konsten.

Tillsammans med elever från NOVA Academy skapar vi en workshop där kroppslighet och digitalitet är i fokus. Projektets mål är att lyfta viktiga, dagsaktuella frågor kring kroppen och kroppslighet ur olika synvinklar och placera dem i en samtida kontext. Hur uppfattas kroppen idag och hur uppfattades den tidigare? Vad anses onormalt och varför, och vad är egentligen den perfekta kroppen?

Läs mer på ÖSKG >>

Laddar Karta...