Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program hösten 2006

Lör 16 sep Det var det fräckaste!
Tis 3 okt Jeerkmania
Lör 7 okt Sov du?
Tor 12 okt Blixtrevision i Eninge
Ons 25 okt Lille Eyolf
Lör 11 nov Mormor och morfar och monster
Tor 16 nov Romeo & Julia
Lör 25 nov Trevligt och bra
med Åsa & Gertrud
   
Andra teaterföreningar

Föreställningsfakta

Romeo & Julia

Tor 16 nov kl 19.00
Grand

Regi och bearbetning: Ensemblen
Medverkande: Lasse Beischer, Jenny Nilsson och Johan Friberg
Produktion: 1 2 3 Schtunk

Pjäsmaterial

123 Schtunk  >>

Romeo & Julia

2 timmar och 20 minuter Våld, Sex och Kärlek inklusive Paus

Romeo & Julias story kan ni nog. Den har spelats om och om igen. Vi hade kunnat konstatera detta som alla vet och avsluta här. Om det inte hade varit för tre clowner i 1 2 3 Schtunk.

Vi får möta de förälskade olycksfåglarna, fast nu med röda lösnäsor på. Ni kommer att få höra replikerna uttalas på ett sätt som ni inte hört förut, tolkat av en clownhjärna, spelat med innerlighet sprunget ur ett clownhjärta.

Kännetecken som publikkontakt, improvisation, humor och en sann kärlek till historien genomsyrar denna föreställning. För er simrishamnare som skrattade er igenom deras Don Juan för några år sedan, vet vad vi menar. För er andra - missa inte chansen denna gång!!!

Vad sa de egentligen? Hur kunde det gå så här illa? Vad var det som hände i Verona?

 

Gruppens märkvärdiga, för att inte säga totalt originella metod är att förstöra stämningen och upprätta en annan. Att falla, släppa greppet om texten (jag har aldrig sett en premiär med så många missade repliker), gå loss på infall och publikreaktioner och njuta av nuets tomrum. Som lycklig frijazz fast med röster, kroppar och mimik som instrument. När det sker, och det är vad publiken väntar på, uppstår en delaktighet, som sprängde vi taket tillsammans.

Sven Rånlund
Göteborgs-Posten

Missa den inte! Också den mest inbitne klassikerhatare kommer att blir förälskad i denna Shakespeare-uppsättning, jag lovar.

Mikael Löfgren
Dagens Nyheter

Jo, från första sekund är sommaruppsättningen av "Romeo och Julia" en charmerande föreställning där Josefine Andersson, Lasse Beischer och Johan Friberg satsar allt. Utan tvekan blir det mer komedi än tragedi...

Karin Holm
Hallandsposten

© Munkawebb