Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program hösten 2006

Lör 16 sep Det var det fräckaste!
Tis 3 okt Jeerkmania
Lör 7 okt Sov du?
Tor 12 okt Blixtrevision i Eninge
Ons 25 okt Lille Eyolf
Lör 11 nov Mormor och morfar och monster
Tor 16 nov Romeo & Julia
Lör 25 nov Trevligt och bra
med Åsa & Gertrud
   
Andra teaterföreningar

Föreställningsfakta

Lille Eyolf

Ons 25 okt kl 19.00
Korsavadshallen

Speltid: ca 1-1,5 timme, ingen paus
Medverkande: Malin Crépin, Henrik Rafaelsson, Åsa Persson, Björn Bengtsson
Dramatiker: Henrik Ibsen
Regissör: Lars Norén
Kostymör: Ann Bonander-Looft
Maskör: Anna Olofsson

Pjäsmaterial

Riksteatern >>
Pressbilder >>

Recensioner

Norén skapar tryckkokare i hårt skruvat Ibsendrama
SvD >>

Lille Eyolf är ett mästarmöte mellan Henrik Ibsen och Lars Norén. Resultatet blir rå, relevant och jättebra teater. Jo faktiskt, i toppklass.
Nummer.se >>

Ibsen mot nollpunkten
DN >>

Lille Eyolf

Ibsens berättelse om passion, svek och skuld

Nära teater. Publiken omringar scengolvet när Lars Norén tar sig an Henrik Ibsens Lille Eyolf – en berättelse om passion, svek och skuld.

Pjäsen handlar om Eyolf som lever under trygga förhållanden med sina föräldrar Rita och Alfred i en ombonad medelklassmiljö. Det enda molnet på himlen är till en början pojkens handikapp. Efter en olycka i barndomen, orsakad av föräldrarnas försumlighet, är Eyolf krympling. Föräldrarna har ett passionerat äktenskap som dock förmörkas av skuldkänslorna för sonens handikapp. När ytterligare en tragedi drabbar familjen ställs allt på sin spets. Vem bär skulden för det inträffade? Hur kan de inblandade leva vidare?

Lille Eyolf blir en kontrasternas föreställning då kostymmakaren Ann Bonander Looft kommer skapa tidstypiska 1800-talskostymer som bryter det enkla och nedtonade rummet.
På scenen ser vi bl a Åsa Persson som vi såg på Grand i fjol i hennes succéroll i Våra föräldrars sexuella neuroser.

Norén om uppsättningen

– Det kommer bli en rå, avskalad och karg föreställning. Jag vill nå fram till kärnan i Ibsen – det hårda, nakna, in på bara benet. Det ska bara vara själva grundhistorien kvar, den om skulden och vad som hänt barnet.

Ibsens 100 års jubileum

2006 är det 100 år sedan Norges och Nordens store dramatiker Henrik Ibsen gick ur tiden. Nationaltheatret i Oslo ordnar vartannat år en stor Ibsenfestival – och 2006 blir den förstås större än någonsin.
Ibsen-tolkningar och föreställningar kommer från hela världen – i en av Ibsens mer okända men kanske bästa pjäser möts Henrik Ibsen och Lars Norén.
Lille Eyolf är ett samarbete mellan Nationaltheatret och Riksteatern, föreställningen får sin premiär på Ibsen-festivalen och åker sedan på turné i Sverige. Lars Norén kommer i sin uppsättning att använda både svenska och norska skådespelare.

© Munkawebb