Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program hösten 2006

Lör 16 sep Det var det fräckaste!
Tis 3 okt Jeerkmania
Lör 7 okt Sov du?
Tor 12 okt Blixtrevision i Eninge
Ons 25 okt Lille Eyolf
Lör 11 nov Mormor och morfar och monster
Tor 16 nov Romeo & Julia
Lör 25 nov Trevligt och bra
med Åsa & Gertrud
   
Andra teaterföreningar

Föreställningsfakta

Blixtrevision i Eninge

Tor 12 okt kl 19.00
Medborgarhuset S:t Olof

Speltid: 2 tim inkl paus
Medverkande: Per-Anders Strand, Ronald Brandel, Erik Lidholm, Maud Nyberg.

Panikteatern

Pjäsmaterial

Nu finns bilder från kvällen i S:t Olof!

Panikteatern >>
Pressbilder >>

Blixtrevision i Eninge

Smakfull soppteater med lustfylld uppgörelse med allt från suspekta EU-projekt till tomt malande visionärer och fega kommunpolitiker

Till grund ligger Gogols klassiska komedi Revisorn som här fått låna sin välkända historia om dumdryg provinsialism kontra förslagen storstadscynism i en nyskriven pjäs av dramatikern Mats-Arne Larsson.

Eninge i centrum! Rondellen är också en form!
Det finns ingen ände på slagorden när bygdens idéspruta Yngve Ferm bjuder till träff. Här skall historia skrivas! Här skall framtiden byggas! Han är en visionernas man vår gode entreprenör och är beredd att ta till alla medel för att lyckas. Vid sin sida har han sin ständige följeslagare kommunalrådet Anders S Hansson, som med lika mycken blind beundran som spirande oro, gräver allt djupare i kommunens skattkista. Men vad kan gå fel?! Med EU-miljoner i ryggen och med ett lysande ledarskap är allt bäddat för succé.

Men så kommer ett meddelande om något han inte räknat med; det går rykten om att ett besök från Bryssel är förestående. En EU-revision!? Nu är goda råd dyra!

Men dyr är inte denna soppteater!
För endast 170 kr (medlemmar 150 kr) får ni en mustig höstsoppa inkl bröd, dryck och kaffe. Och förstås en helkväll på teatern!

Biljetter säljs förutom på Bokvaruhuset i Simrishamn, även i Sagas blomsteraffär i S:t Olof.
Föreställningen arrangeras tillsammans med S:t Olofs Kulturförening.

Panikteatern

Panikteatern är en fri grupp som 2004 fyllde 30 år. Panikteatern spelar teater för barn och vuxna på turné såväl som på den egna scenen Den Lilla Teatern i Uppsala.
Panikteaternär en tämligen liten grupp av professionella teaterarbetare som valt att arbeta efter eget huvud och hjärta. På senare år har de dock haft stor glädje av att samarbeta med större institutioner, tex Riksteatern, Bygdegårdarnas Riksförbund, LRF, Riksteatern, Folkets Hus och Parker och Våra Gårdar.

Mats- Arne Larsson

Dramatiker & regissör.
”Blixtrevision i Eninge” är skriven och regisseras av Mats-Arne Larsson. Mats- Arne är nyligen avgången chef för Teater Västerbotten (2001-2005). Han har därförinnan varit verksam som regissör, konstnärlig ledare och dramatiker på en rad teatrar runt om i landet sedan slutet av 70-talet.

© Munkawebb