Laddar Föreställningar

« Alla föreställningar

  • Detta föreställning har redan ägt rum.

Trans[e]ición

22 september 2016 kl 19:00

120 kr

föreställning-navigering

Hur gestaltas en andlig kraft? Var möts klubbvärldens repetitiva form med traditionella transtekniker? Den svensk-kubanska dansgruppen Somos utforskar detta i sitt nya verk.

Trans[e]ición, är en färd in i dansarnas personliga uttryck. De tar hjälp av transtekniker från kubanska orisha traditioner och klubbvärldens repetitiva form för att utforska vårt mänskliga behov av att komma i kontakt med något som är större än oss själva. Trans[e]ición mixar  afrokubanska- bailes folklorico som tex Arara, Bailes Yoruba y Congo, Rumba med HipHop, House, Popping och dansarnas egna flavor.

Om Somos Dance Company

SOMOS grundades på Kuba 2012 och SOMOS tidigare produktion ”SOMOS – Som oss” spelade för utsålda hus på Södra Teatern, Parkteatern i Stockholm och Storan i Göteborg sensommaren 2013. SOMOS är ett unikt danskompani, ett möte mellan kubanska och svenska dansare, där Afrokubanskt, Västafrikanskt, Vouging/Waacking, Hip-Hop, Popping, House och Samtida dans blandas.

Musiken i föreställningen är inspirerad från nutida House- olika elektroniska musikscener, med influenser från genres som Electro Cumbia, Kwaito och Kuduro. Afrikanska traditionella rytmer blandat med en elektroniskt beat. Producenten NevaDeelay har skapat ljudbilden och produktionen har även bjudit in Axel Boman, och Johan Söderberg som bidragit generöst.

Produktionsfakta

Längt: 50 min
Dansare: Danel Milian, Yared Cederlund, Lázaro Joao Aguilera, Joanna Chrona.
Idè & koreografi: Lisa Janbell
Biträdande koreograf: Obwen Beovides
Dramaturg: Helena Ringvold
Ljusdesign: Reinier Garcia & Helena Ringvold
Musikdesign: Dijle Özlem Yigitbas “NevaDeelay”
Kostym: Malena Modéer

Trailer

Detaljer

Datum:
22 september 2016
Tid:
19:00
Kostnad:
120 kr
Föreställningstyp:

Plats

Jonebergshallen
Backgatan 13
Simrishamn, 27235 Sverige
+ Google Map

Kommentarer inaktiverade.