Laddar Events

« All Events

  • Detta event har redan ägt rum.

Sigges hemligheter

10 april 2016 kl 15:0015:30

50 kr
"Sigges hemligheter" med Mittiprickteatern

Mittiprickteatern

En pjäs av Cleo Boman inspirerad av samtal om hemligheter med förskolebarn i Rinkeby-Kista.

Sigge har en hemlighet – ja, egentligen har han flera stycken – och han har en låtsaskompis också. Fast det är också en hemlighet. Men är det något skoj med hemligheter om man inte kan dela dem med någon. En låtsaskompis är ju bra för han kan förvandlas till nästan vad som helst: en hund, en trollkarl, en bullbakande moster. Fast kan han bli en riktig verklig vän, någon man kan dela sina hemligheter med. Vi får väl se…

Det är åttonde året i rad som vi har varit ute i stadsdelen Rinkeby-Kista och gjort förarbete inför vår förskoleföreställning. Vi har samtalat kring föreställningens tema och improviserat tillsammans med barnen. Projektet är otroligt givande för både skådespelare och barn.

Läs mer: mittiprickteatern.se>>

Pressklipp

En underfundigt underhållande historia om Sigge och hans låtsaskompis.
Tankar om vänskap, rädsla, hemligheter och filosofiska frågor (kan en låtsaskompis ha en låtsaskompis?) får plats i finurligt samspel och light-clowneri.
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Längd: 30 min
3-6 år

Medverkande: Lennart Gustafsson och Nicholas Olsson
Manus & regi: Cleo Boman
Scenografi & kostym: Anna Sigurdsdotter
Musik: Mats Karlsson

KulturkullerbyttanIngår i Kulturkullerbyttan – en serie barn- och familjeföreställningar för de yngre.

Om Mittiprickteatern

Mittiprickteatern är en av de äldsta fria teatrarna i Sverige – 42 år 2016.
Mittiprickteatern spelar barn- och ungdomsteater både på vår fasta scen Påfågeln – som vi delar med Pantomimteatern – och på turné i hela landet. Vi har valt att spela för en ung publik för att ungdomar är vår framtid. Vi vill ge dem hopp och mod. Vi vill få dem att inse att de är viktiga, att deras tankar och känslor betyder något.

Mittiprickteatern tror på teatern som ett redskap att upptäcka, förstå och förändra världen. Vi vill förankra våra föreställningar och gör därför gärna för- och efterarbeten i skolan samt tillhandahåller arbetsmaterial till de flesta pjäser som vi sätter upp.

Details

Date:
10 april 2016
Tid:
15:00 –15:30
Cost:
50 kr
Event Kategori:

Plats

Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2
Simrishamn, 27280 Sverige