Laddar Events

« All Events

  • Detta event har redan ägt rum.

Gallring pågår

11 oktober 2016 kl 18:00

Gratis

En suggestiv thriller i biblioteksmiljö.
Vi möter Bibliotekarien och Låntagaren, två knappt synliga varelser som balanserar på gränsdragningen för vem som tillåts plats i ett samhälle. Genom en fängslande lek med ljud och form får publiken via hörlurar nära och intimt följa deras berättelse, på den plats dit vi alla är välkomna – biblioteket.

Gallring pågår är en berättelse om  det som döljer sig bakom det tillsynes vardagliga, om upprätthållandet av fasader, om längtan efter sammanhang, om drömmar och om kampen för överlevnad i den tillvaro som pågår bortom samhällets omsorg.

Föreställningen är en unik teaterupplevelse som äger rum i bibliotekets befintliga miljö och spelas under öppettid. Föreställningen är ny- och specialskriven för att spelas på bibliotek och är teatergruppen Banditsagors andra vuxenproduktion.

Föreställningen ges även kl 16 >>

Produktionsfakta

Banditsagor
50 minuter

Manus: Sara Tuss Efrik
Idé & koncept: John Hanse & Jonas Åkesson
Regi: John Hanse
Ljuddesign & musik: Jonas Åkesson
Rörelsehandledning: Clara Bankefors
Skådespelare: Sanne Ahlqvist Boltes & Oskar Stenström
Producent: Anna Jonsson Björck

Pressröster

”Jag grips av en häftig önskan att alltid ha på mig sådana här hörlurar på offentliga platser, att livet alltid borde bjuda på en bit iscensatt dramatik”.
Oline Stig, Sydsvenskan.

”När teatergruppen Banditsagor den här gången spelar en renodlad vuxenpjäs Gallring pågår sker det i biblioteksmiljö. Passande eftersom handlingen tilldrar sig på just ett bibliotek. Vi i publiken förses med hörlurar. Skådespelarna säger replikerna lågmält, men i lurarna ljuder rösterna kraftfullt. Sedan tillkommer alarmerande, sorlande och mullrande ljud som anger att något är skevt.”
Clemens Altgård, Skånska dagbladet.

Details

Date:
11 oktober 2016
Tid:
18:00
Cost:
Gratis
Event Kategori:

Plats

Kulturhuset Valfisken
Järnvägsgatan 2
Simrishamn, 27280 Sverige