Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program våren 2006

11 jan Doktor Glas (resa Ystad)
18 feb Hela Natten Lång
6 mar Vi som fortfarande lever
31 mars En helt vanlig diskbank
13 april Den polske rörmokaren
19 april Oscar o den rosa tanten
29 april Drottningen och kocken
 
Andra teaterföreningar
Tidigare säsongers program

Föreställningsfakta

Vi som fortfarande lever

Tisdag 6 mars 19.00
Jonebergshallen
Föreställningstid: c:a 50 min

Medverkande: Sara Ekman, Pablo Fernandez, Emelie Garmén och Jonathan Sikell
Koreografi, regi: Kajsa Giertz
Text: Torsten Schenlaer
Scenografi/kostym: Lotta Nilsson
Ljus: Thomas Dotzler

Dansstationens Turnékompani

Pjäsmaterial

Dansstationen >>

Vi som fortfarande lever

Dansteater som går rakt in i hjärtat!

Hur går man vidare efter att ha förlorat någon man älskar? I Vi som fortfarande lever möter vi fyra människor strax efter det att döden slagit ner i deras vardag. Det handlar om livet som fortsätter. Och om vänskap och gemenskap.

Koreografen Kajsa Giertz och manusförfattaren Torsten Schenlaer siktar mot tårkanalerna i denna varma skildring av sorg som går rakt in i hjärtat. Med ett soundtrack som alla kan känna igen.

Vi som fortfarande lever är den fristående uppföljaren till succén med Make Over som har turnerat över hela landet. Kajsa Giertz är frilansande koreograf och även chef för Parkteatern i Stockholm. Hennes föreställningar har ett direkt publiktilltal som berättar genom både ord och rörelser. I Vi som fortfarande lever finns en handling och koreografiskt blandas det mellan stilarna - dansen är uttrycksfull, flödande, explosiv och bitvis även breakdanceinfluerad. Musiken har hämtats från Marilyn Manson, Anthony and the Johnsons, Joey Ramone, Loco Locass, Violetta Parra m.fl.

 

Presscitat:

Som att bli kär. Det är den känslan som bäst beskriver Kajsa Giertz koreografier. (…) Jag blir berörd, hastigt, som om en hand hade sträckt sig in i bröstet och försiktigt klämt om hjärtat.
Kvällsposten

Dansstationen

Är Skånes gästspelsscen för dans, på Palladium i Malmö. Med svenska och internationella gästspel, Salto!-festivalen och Turnékompaniet når Dansstationen ut till en årlig publik av 25 000 personer. Turnékompaniet ger mellan 75 – 100 föreställningar per år.

Kajsa Giertz

Dansare, koreograf/regissör och konstnärlig ledare för Parkteatern i Stockholm. Kajsa har bl.a. varit konstnärlig ledare för Byteaterns Danskompani 2000-2003, ledare för moderna linjen på Svenska Balettskolan och Dansarutbildningen på Danshögskolan.
Hon har gjort ett 30-tal egna föreställningar. Senast ”Meningen med Livet” för Unga Riks, ”99% Unknown” för Cirkus Cirkör (tillsammans med Tilde Björfors), ”Pelle Snusk” på Parkteatern i Stockholm och ”Make Over” för Dansstationens Turnékompani.

© Munkawebb