Bulan och Fisen

lördag 8 februari 2020 kl 14:00 – 14:45 –

Teater Tropos

Melesio och Hedvig träffas i lekparken. De försöker leka men de är så olika att allt bara blir fel. Hedvigs pappa och Melesios mamma berättar att de ska gifta sig och bo ihop…
”Det blir väl kul?” tjoar föräldrarna.
Föreställningen är en hyllning och kärleksförklaring till fantasin och leken. När barnen glömmer bort sig tar leken med dem på en resa där svårigheter vänds till möjligheter.
Ingår i Kulturkullerbyttan – föreställningar för de yngre!

Fakta
4 – 7 år
35 minuter

Läs mer

Som ett jävla solsken

torsdag 6 februari 2020 kl 19:00 – 20:00 –

Av och med Anna-Lena Hemström.

En musikalisk teaterföreställning om Ester Blenda Nordström, en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor.
Ester Blenda var äventyrare och journalist. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid när kvinnorna gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.
Fritt efter Fatima Bremmers bejublade biografi som hon erhöll Augustpriset för 2017.

Läs mer

Livesändning: Eddan

fredag 6 december 2019 kl 19:00 – 22:45 –

Eddan i en inspelning från Västanå Teater. Två timmar och fyrtiofem minuters färgsprakande magisk teater inklusive paus med förtäring. Den poetiska Eddan, i Jon Fosses version, är ett spännande, poetisk och sällsamt verk, som skapat för Västanå Teaters spelstil, där musiken och dansen är en organisk och integrerad del av berättandet. I regi av Leif Stinnerbom, med originalmusik av Magnus Stinnerbom.

Läs mer

Så sant som det är sagt

lördag 23 november 2019 kl 19:00 –

Kom redan 18:30 och ta med egen picknick att avnjuta innan teatern – fika bjuds i pausen!
Berättarteater som genom komik, allvar och eftertanke framförs i direkt kontakt och dialog med publiken.
Med sitt livfulla dramatiserande av historier, skrönor och kåserier bjuder Maria Arnadottir in till en spännande berättarvärld i gränslandet mellan fantasi och verklighet, mellan sanning och lögn.

Läs mer

Tidsfördriv

lördag 26 oktober 2019 kl 14:00 –

Språkfri föreställning om leken som försvann. Två musiker och två akrobater lyfter dig in i en värld där allt handlar om att hitta leken. Fantasin bubblar, musiken hjälper till och överraskningarna får akrobatiken att stå på huvudet i sökandet efter leken i lådan.

Läs mer

Lidia´s Universe

söndag 6 oktober 2019 kl 15:00 –

Av och med Lidia Wos

Välkommen till Lidia Wos koreografiska universum, fyllt med absurd humor, oväntade kroppsvinklar, vardagliga föremål använda på ett annorlunda sätt samt en deltagande och aktiv publik.

Läs mer

Salsafest!

lördag 5 oktober 2019 kl 19:00 – 23:00 – Välkomna till en Salsafest! Salsa Sabrosa från Lund/Malmö kommer och bjuder på en liten dansshow för att sen ge oss en skjuts in i dansen genom en prova-på-kurs innan kastar oss ut i festens virvlar. I entrén ingår tapas till minglet och dansen. Salsa Jovisst är det en maträtt, också. För ordet betyder just sås […]

Läs mer

Under konstruktion

lördag 5 oktober 2019 kl 14:00 – 15:00 –

Med Relativ Dansproduktion

En lekfull, kreativ och poetisk dansföreställning kring normer och regler. Dansarna undersöker saker i hemmet och blir hjälpt av publiken att prova nytt och annorlunda. Passar skolbarn och särskola.

Läs mer

Dansfest(ival)

lördag 5 oktober 2019 – söndag 6 oktober 2019 kl Hela dagen –

Under konstruktion med Christina Tingskog – Relativ Dansproduktion; Syster! med Big Wind; filmen Män som dansar; solo med Lidia Wos; Kulturskolans showgrupp m.fl.
På lördagskvällen blir det dansfest med Salsa Sombrero som uppträder och ger prova-på-kurs som inledning!

Läs mer

Syster!

lördag 5 oktober 2019 – söndag 6 oktober 2019 kl 00:00 –

Med Big Wind

Två sjuksköterskor från en svunnen tid kommer på besök. Beredda att hjälpa, lindra och trösta. Att kort sagt utöva sitt kall.
Med glimten i ögat rör sig Ulla Eckersjö och Stina Hedberg i en historisk tid, i filosofins utkant på de hala dansgolvsbräderna. Med glimten i ögat och utan att yttra ett ord frågor om vårdens kärna, kvinnoyrken, tillit, placebo och praktiska arbetskläder.

Läs mer