Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Program hösten 2004

18 sep Farliga förbindelser
6 okt Krig
17 okt Havet är blått
3 nov Tut tut, här kommer vi...
14 nov Gittan och gråvargarna
26 nov Miraklernas tid
Andra teatrars program

Föreställningsfakta

Tut tut, här kommer vi. Och så här ser vi ut inuti

Ons 3 nov kl 19.30
Grand

Föreställningstid: 1 tim 30 min utan paus
Av och med: Henrik Schyffert och Peter Wahlbeck
Regi: Erik Haag
Produktion: Riksteatern & EMA Telstar

Till denna föreställning kunde man köpa biljetter online fram till dagen innan. Boka el förköp på Galleri Valfisken, 0414-819311, eller kom till kassan från kl 18.30.

Pjäsmaterial

Pressmeddelande med bilder.

Ladda hem en miniaffisch i A4-storlek och sätt upp! ( 580 kb)
Tips:
PC - högerklicka på bilden, välj "Spara mål som..."
Mac - Ctrl + klicka på bilden, välj "Spara källa som..."

Tut tut, här kommer vi. Och så här ser vi ut inuti

För första gången har komikerna Henrik Schyffert och Peter Wahlbeck under våren kunnat ses på samma scen. Under många år hade de gått och fluktat på varandra på Stockholms inneställen men varit för blyga för att ta kontakt.

– Om sanningen ska fram så har det varit lite prestige i det här också. Det har varit lite som i West Side Story, två rivaliserande humorgäng som slåss om vem som bestämmer på lekplatsen, säger Peter.

– Men det har väl egentligen varit så att vi har varit lite intresserade av varandra, säger Henrik och tittar blygt ner i golvet.

– Så nu vill vi försöka göra nånting ihop. Det blir en och en halv timme roligt prat och politisk agitation om säkerhet, feminism och så knarkskämt för hela familjen. Och på slutet avslöjar Peter också hela det kapitalistiska systemet i sin nakna råhet medan jag sitter bakom scenen och läser Kerrang, avslutar Henrik.

Tut tut, här kommer vi. Och så här ser vi ut inuti. är en föreställning med standup där Henriks och Peters olikheter förenar dem.

"Det är stor komik, det är vass underhållning." Dagens Nyheter

"Schyffert smart och cool, Wahlbeck vild och galen." Expressen

"... en osannolik kombination som blir osannolikt rolig .../... en fullsatt salong går hem med kramp i skrattmusklerna." GT

– Det är lite som den där rockvideon där Paula Abdul dansar med en tecknad katt, säger Peter. Henrik är ju mer business än konst.

– Jo, skrattar Henrik, Wahlbeck är ju lite mer underground. Vilket är latin för ”Det är ingen jävel som bryr sig”. Men vi förenas i att vi tycker att det är så mysigt när publiken skrattar åt oss.

© Munkawebb