Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Föreställningsfakta

Oskuld

5 feb 2010 kl 19.00
Grand
Längd:
c:a 2,5 tim inkl paus

Medverkande: Marika Lagercrantz, Tobias Aspelin, Monica Stenbeck, Isak Hjelmskog, Marie Robertson, Hampus Björck.
Av: Dea Loher
Regi: Melanie Mederlind
Dramaturg: Anna Kölén
Scenografi: Anne Ehrlich
Kostym: Ulrika van Gelder
Mask: Anna Olofson
Musik: Air
Ljus: Tobias Ståhl
Produktion: Riksteatern

Pjäsmaterial

Pressbilder och material >>

Tv4, video >>

Norra Skåne, recension >>

Sydsvenskan, recension >>

Nummer.se, intervju >>

Program våren 2010

5 feb Oskuld
20 feb Flodhästen och andra hästar
27 feb Årsmöte med Staffan Olzon
13 mars TangoLiv
20 mars Samson och Roberto
26 mars Musik, skrönor och dumheter
17 april Visor i vatten med bubbelorkestern
 
Andra teaterföreningar
Tidigare säsongers program

Oskuld

Alla vill vi vara oskyldiga

I Oskuld möter stora existentiella frågor små vardagliga händelser. De illegala invandrarna Elisio och Fadoul ser en kvinna drunkna, men låter bli att hjälpa henne av rädsla för att bli utvisade. Franz trivs så bra med sitt nya arbete som begravningsentreprenör att han börjar ta jobbet med sig hem. Hans fru Rosa vill ha barn men får istället sin mamma som inneboende.
Deras öden korsas med andras, i en stad där en oförklarlig självmordsvåg pågår.

Produktionen är konstnärligt och tekniskt avancerad. Med hjälp av videoteknik och liveinspelningar får vi insyn i det som pågår utanför scenen. Föreställningen är musikalisk, förhöjd och poetisk med musik av den franska popgruppen Air.

I rollerna ser vi bland andra Marika Lagercrantz och Marie Robertson, som tillsammans med fyra andra toppskådespelare gestaltar 26 olika karaktärer.

Oskuld är ett hoppfullt och drastiskt samtidsdokument från dagens Europa. En vacker och bitvis humoristisk skildring av människor som kämpar i underläge, men ändå lyckas finna ljuset i tillvaron.

"...mångbottnat och starkt, med ett skådespeleri på absolut högsta nivå. Och obekväma frågeställningar som angår oss alla."
Anna Lindblom, Norra Skåne


Melanie Mederlind

- Dea Loher förenar intelligens och patos, säger Melanie Mederlind. Hon skriver politisk teater med en språklig skönhet, grymhet och humor, som kompromisslöst söker sanningen i tillvaron och berättar om människans vilja till överlevnad

Regissören Melanie Mederlind har tidigare satt upp rosade föreställningar som Psykos 4:48, I Alperna och Våra förädrars sexuella neuroser. Hon ingår också som "artist in residence" hos Folkteatern i Göteborg där hon har ett nära samarbete med Lars Norén.

Läs mer om Melanie >>

Dea Loher

Dea Loher är 46 år och bor och arbetar i Berlin. Hon är internationellt erkänd som en av Tysklands främsta dramatiker och hennes pjäser har fått fin kritik både inom och utanför Europa.

Sedan 1990-talet har hon gett ut 17 pjäser och erhållit en mängd utmärkelser. Nu senast ifjol Berlins officiella litteraturpris.

Läs mer om Dea >> (tyska)

© Munkawebb