Logo Simrishamns RiksteaterföreningVinjettbild för Simrishamns Riksteaterförening
c/o Hagerman, Stenshuvud, 277 35 Kivik info@simteater.se

Detta är vår gamla sajt -
gå till den nya istället!

Föreställningsfakta

Möt koreografen

19 sep 19.00
Galleri Valfisken
Föreställningstid:
1 timme

Medverkande: Örjan Andersson med dansare
Produktion: Andersson Dance

Pjäsmaterial

www.anderssondance.com >>

Teaterfestivalen !

19/9 kl19
Möt koreografen
19/9 kl 21
Teatersport
20/9 kl 11
Lille prinsen
20/9 kl 12
Hallå!
20/9 kl 13
En sorts skådespelare
20/9 kl 15
Teatersamtal
20/9 kl 19
Tills döden...
21/9 kl 11
I skuggans land
21/9 kl 13
Theatre Games
21/9 kl 15
75-årsutställning
21/9 kl 16
Ibsens Lille Eyolf

Övrigt program hösten 2008

24 okt
Ljus på Mörck
25 okt
JA-Trollet och NEJ-Trollet
7 nov
Kalle Haglund
26 nov
Frida K
 
Andra teaterföreningar
Tidigare säsongers program

Möt koreografen

En nära-dansen-upplevelse.

Möt koreografen handlar om mötet mellan den professionella utövaren och åskådaren där Andersson Dance besöker utvalda orter i Sverige med en specialsammansatt föreställning kring koreografi och dans.

Du får som publik komma nära dansaren och dess arbete. Du får möta en av våra just nu mest spännande koreografer mitt i sitt skapande tillsammans med dansarna. Du får se utdrag ur Örjan Anderssons senaste koreografier med speciellt utvalda dansare och kan delta i ett direkt samtal om dans.

Andersson Dance

Andersson Dance är ett projektkompani under ledning av Örjan Andersson med bas i Stockholm. Andersson Dance genomför sin verksamhet med stöd av Kulturrådet och Kulturförvaltningen i Stockholm samt med projektstöd av Konstnärsnämnden.

Om Örjan Andersson

Örjan Andersson har arbetat som dansare med sådana storheter inom dansen som Birgit Cullberg, Mats Ek, Jiri Kylian, Per Jonsson och Ohad Naharin.

1996 startade han sitt eget kompani, Andersson Dance Company, numera Andersson Dance, med bas i Stockholm. Kompaniet är idag ett projektkompani med producerande och turnerande verksamhet nationellt och internationellt och bedrivs med stöd av Kulturrådet och Kulturförvaltningen i Stockholm.

(fortsättning om Örjan...)

1996 fick Örjan Andersson sitt första beställningsverk, av Cullbergbaletten i Stockholm. Han har sedan dess skapat beställningsverk för ett flertal av de ledande kompanierna i Sverige och Europa samt ett flertal verk för sitt eget kompani samt turnerat i Sverige, Italien och Sydkorea.

Parallellt med sitt konstnärliga arbete undervisat kontinuerligt vid bland annat Danshögskolan, Dramatiska Institutet, Danscentrum och Balettakademien i Stockholm där han undervisat i bland annat koreografi, instudering, interpretation, konstnärligt arbete samt lett daglig träning.

 

© Munkawebb