Aktuellt program

fredag 1 februari 2019
kl 19:00

Folkhemmet Viljan, Borrby

Dödsdansen 3.0

Teater Insite
Vi bjuder nu in till en gemensam fest i det klassiska relationsdramat av August Strindberg. En plats från en svunnen tid väcks åter till liv i ett omslutande verk där gränsen mellan aktörer och publik suddas ut och en gemensam festmåltid dukas upp!

 
torsdag 7 mars 2019
kl 19:00

Teaterbiografen Grand, Simrishamn

Sällskapsrummet

Riksteatern
Komedi om den sista dagen i Sigrid Dunckers liv. I sällskapsrummet på ett vårdhem börjar den sista dagen i 97-åriga Sigrids liv. Mellan oaptitliga måltider, fikapauser och rymningsförsök pågår en infekterad maktkamp med mordiska impulser mellan brukarna. Vid kaffet utbryter ett upplopp.

 
lördag 23 mars 2019
kl 14:00

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn

Vem?

Månteatern
Ett rörande och humoristiskt relationsdrama för de ganska små men också någorlunda stora. Av Pelle Öhlund, Stina Wirsén och ensemblen. Baserad på Stina Wirséns VEM? böcker.

 
söndag 24 mars 2019
kl 19:00

Teaterbiografen Grand, Simrishamn

Väckarklocka, jubileumsversionen

Riksteatern
Rösträttskämpen Elin Wägner kommer på besök från det tidiga 1900-talet till dagens Sverige. Hon kommer för att fira 100-årsjubileet av den kvinnliga rösträtten och för att höra vilka frågor som engagerar oss idag. Det blir en munter men samtidigt sorgesam historia.

 
lördag 13 april 2019
kl 14:00

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn

Öar

Ingrid Olterman Dans
Öar är en sinnesstimulerande upplevelse guidad genom öar av scenografi. Med rumsliga och scenografiskt uppbyggda öar, vilka är i dialog med varandra dit publiken bjuds in. I mötet mellan rum, åskådare och medverkande ges det tid och plats att upptäcka, reflektera, se, lyssna, känna och röra sig i samklang med musiker och dansare.

 
lördag 4 maj 2019
kl 14:00

Kullerbagge

Big Wind
En danzoologi för de minsta. Koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad har i långa tider, med förstoringsglas, sökt efter intressanta småkryp och se där – en art som gömt sig för vetenskapen: Kullerbaggen! Den är enormt rar, speciell och knappt synlig. Men med hjälp av fantasynen kan nu alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning. Men vad gör den egentligen? Vad håller Kullerbaggen på med?

 

Kommentarer inaktiverade.