Dödsdansen 3.0

fredag 1 februari 2019 kl 19:00
Plats Folkhemmet Viljan


Dödsdansen 3.0

Teater Insite

Vi bjuder nu in till en gemensam fest i det klassiska relationsdramat av August Strindberg. En plats från en svunnen tid väcks åter till liv i ett omslutande verk där gränsen mellan aktörer och publik suddas ut och en gemensam festmåltid dukas upp!

Tre skådespelare, en tekniker och en kock intar tillsammans med er i publiken festlokalen, där vi skapar Alice och Edgars silverbröllopsfest. Vi möter deras äktenskaps vedermödor och prövningar, rädslor och förhoppningar under kvällens gång. Berättelser kommer upp till ytan igen. De gamla invanda mönstren mellan Alice och Edgar bryts upp, ur sitt dödläge, när deras vän Kurt efter många års frånvaro anländer.

Som gäst till Alice och Edgars Silverbröllop tar ni med en gåva i form av en vegetabilisk ingrediens, som exempelvis ett knippe morötter, en handfull potatis eller en kålrot. Ingredienserna tillreds under dramats gång av en kock och kanske får ni också smaka…

Dödsdansen är ett samarbetsprojekt mellan Teater Insite från Sverige, Teatergrad från Danmark och Teater TVAZZ från Färöarna.

Fakta

Längd: 2 timmar
Regi: Pelle Nordhøj Kann (Dk)
Dramaturg: Sosha Teperowska (Dk)
Medverkande: Gunnvá Zachariasen (Fo), Ulver Skuli Abildgaard (Dk), Matthias Hahne Thorbjörnsson (Sv).
Rumsdesign/Föreställningsteknik: Ilkka Häikiö (Sv)
Kock: Miia Suhonen (Sv)
Ansvarig producent: Erika Lundvall (Sv)
Konstnärlig ledare: Matthias Hahne Thorbjörnsson (Sv)

Trailer

Laddar Karta...

Kommentarer inaktiverade.